mandag 2. juni 2014

Tetningsringer

Tetningsringer går innunder det som  kalles standard maskinelement, altså noe som er veldig vanlig og derfor standardisert. En tetningsring er en mekanisk akseltetning, som skal beskytt lagre, holde på oljer ol.  Størrelse/dimensjoner kan vi slå opp og er standard for alle akslinger og hus. Tetningen virker ved at et overtrykk (vanligvis på minst 0,5 bar) presser tetningens leppe mot det dynamiske (roterende) maskinelementet. Tetningn virker derfor kun én vei, og det er viktig å være meget nøysommelig når man monterer dem, slikt at de blir stående riktig vei. Det finnes også varianter som ligger fast an på akslingen og som tetter mot huset. 
Tetningsringer for trykk opp til 10 bar 
Tetningsringer i utførelse ASP  er konstruert for å tåle trykk på opptil 10 bar avhengig av periferihastighet (rotasjonshastighet på aksling). Utførelse ASP har støvleppe som standard og leveres i materialene NBR (Nitril) og FPM (Viton®).                  
Tetningsringer for trykk opp til 25 bar Tetningsringer med leppe av modifisert PTFE (Teflon®) er meget godt egnet for trykk opptil 25 bar. PTFE tåler ekstreme temperaturer, høye hastigheter, syrer, kjemikalier og gasser. Mange blandinger er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien. PTFE tetningsringer kan leveres enten med utvendig stålkappe for presspasning, eller for klamping med flens.  
Tetningsringer for høyt trykk opp til 100 bar Tetningsringer for høyt trykk, opp til 100 bar finnes tilgjengelig i et begrenset utvalg av dimensjoner. Brukes hovedsakelig i hydrauliske motorer og pumper.   
Tetningsringer med PTFE (Teflon®) belagt leppe  Tetningsringer hvor tetningsleppen er belagt med modifisert PTFE (Teflon®) finnes tilgjengelig i en rekke dimensjoner.   
Tetningsringer med utvendig stål  Tetningsringer med utvendig stålkappe kan produseres med leppe i forskjellige materialer, bl.a. NBR, FPM, PTFE, silikon, lær og filt. Leveres med ståldel av karbonstål, rustfritt eller syrefast stål.  
Tetningsringer med utvendig leppe  Tetningsringer med utvendig tetningsleppe lagerføres i et begrenset antall dimensjoner.   
Delte tetningsringer (Split-seals) Delte tetningsringer brukes når man vil unngå å demontere utstyret for å bytte tetning. Dette kan gjøres på mange måter avhengig av plass og driftsforhold. Ta kontakt for tekniske løsninger.  
Tetningsringer i PTFE (Teflon®) Tetningsringer produsert i PTFE. Kan leveres i ren ”Virgin” PTFE eller tilsatt ulike fyllstoffer for å fremheve ulike egenskaper. PTFE er bestandig mot de fleste kjente syrer og kjemikalier. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar